Views: 9353
Medienos drėgnumas, kaitrumas kaloringumas
Krosnių kuras.Krosnių kuras. Malkos pagal kaitrumą skirstomos į labai kaitrias – ąžuolines, skroblines, beržines, kaitrias – uosines, juodalksnines, pušines, vidutinio kaitrumo – eglines, mažai kaitrias – drebulines, gluosnines, liepines. Vertingesnis yra kamienas nei šakos. Papuvusi, plukdyta mediena yra mažai kaitri. Juo drėgnesnė mediena, juo mažiau kalorijų.
Pradinis medienos drėgnumas (proc.) 1. Visžalis ąžuolas – 100
2. Ąžuolas – 99
3. Uosis – 92
4. Klevas – 91
5. Beržas – 89
6. Guoba – 84
7. Bukas – 80
8. Gluosnis – 71
9. Eglė – 70
10. Pušis – 67
11. Maumiedis – 66
12. Tuopa – 65
13. Liepa – 57
14. Juodoji tuopa – 50
-
Džiovinimo laikas, mėn. Drėgnumas, proc. (malkos 50 cm kaladėmis)
-
Pradinis drėgnumas 70
• Po 3 mėn 40
• Po 6 mėn 28
• Po 12 mėn 20
• Po 18 mėn 14
Mediena Kaitrumo grupė kaloringumas
-
uosis, ąžuolas,
-
Beržas, klevas, Ι 2000-2500 kcal
-
skroblas, guoba
-
Pušis, juodalksnis ΙΙ 1800-2000 kcal
-
Eglė, liepa,
-
drebulė, gluosnis, ΙΙΙ 1500-1700 kcal
-
alksnis, tuopa